Raviradan hiittivalot ovat päällä talviaikaan keskiviikkoisin klo 16 – 20!
Malja-viikonloppu

Ravit 10.11.2017


Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1
Antti Ala-Rantala, Muksun Allu (3) teki Kaustisella huonoimman startin mitä se varmaan on koskaan tehnyt. Hevosella ei ollut ollenkaan omia haluja, ja esitys oli iso pettymys. Viikolla tältä ajettiin karvat pois (klipattiin) ja ensi kertaa otettiin laput käyttöön. Muksun Allu oli treeneissä  tuon jälkeen kuin eri hevonen. Saattoi olla että viime kerran floppi oli tilapäistä laatua.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Mainioita esityksiä keulasta tehnyt Muksun Allu voisi päästä mieliasemiinsa, mistä sillä on riittänyt hyviä paineita.

Kengitys- ja varustemuutokset: Aina aiemmin avovehkeillä kilpaillut orille laitetaan nyt starttiin joko puoli- tai kokolaput. Edestä hokkeja saatetaan ottaa pois.  

Niko Jokela, Mukavat juoksut viime starteissaan tehnyt Pietro Rok (6) oli Seinäjoen maililla mukana rahallisesti tosi vaativassa seurassa (1.28 ja hitaammat). Alku kolmatta kovassa vauhdissa kiertänyt ori laukkasi tuhat ennen kärjen rinnalta. Raville selvittyään hevonen oli tekemässä vielä vahvaa esitystä, kun toinen laukka tuli maalisuoralla. Molemmissa kohtaa ajoin varmaan vähän liian lähellä hevosen äärirajoja, ja otan hypyt aika tavalla omaan piikkiini. Esityksiään parantanut Pietro Rok on mainiossa kunnossa, eikä pärjääminen ole tässäkään mahdotonta.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Takaa tulee selkäjuoksua. Pietro Rokille sopii paremmin täyden matkan voltti kuin mailin ryhmä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Ei todennäköisesti tehdä.

LÄHTÖ 2
Niko Jokela, Finosåfin (1) teki viimeksi Seinäjoella parhaan juoksun mitä se on minun ajamani tehnyt. Hyvin loppua tullut tamma oli välillä hieman huonoissa selissäkin. Tästä kehityskelpoisenoloinen Finosåfin saa reissun kärjen lähellä, joten jonkinlaiseen pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkäjuoksu kärjen tuntumassa tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta.

LÄHTÖ 3
Santtu Raitala, Toimivan tuntuinen, mutta laiskanoloinen Alvar Hem (3) meni Kaustisella sen verran mitä kaverit vaativat, ja vastaili niille hyvin. On aika vaikea sanoa, että paljonko jäi vielä varaa.  

Arto Komulainen, Jalkavaivoista kärsineellä isokokoisella Malkinilla (7) on pitkä tauko takana. Kauden ainoan startin esitystä ei voi muuten moittia, mutta ravi ei tyydyttänyt minua. Kunto on nyt hyvä, mutta huonojen kelien takia kovempivauhtista harjoittelua puuttuu, ja vain yksi ratahiitti on päästy ottamaan. Malkin on mielestäni riittävä tällaiseen lähtöön. Jos kaikki on kunnossa, niin pettynyt olen, jos hevonen ei ole tässä neljän sakissa. Malkin pääsee normaalisuunnasta voltista tosi kovaa matkaan, mutta en tiedä miten se osaa lähteä juoksulangalta. Päiväraveissa juosseelle ruunalle iltavalot ovat uutta.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kovaa avaavalla Malkinilla on pakko lähteä reippaasti matkaan, ja  normaalisti keulajuoksun pitäisi olla tälle hyvä. Toisaalta näin paussilta nätti reissu pitäisi saada, joten paljon ratkeaa sen perusteella miltä hevonen lämmityksessä tuntuu.  

Kengitys- ja varustemuutokset: Entisellä jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Kehityskykyinen Tutun Impi (9) on hyvällä mallilla. Oulussa oli vaikeat olosuhteet, ja kisa piti ottaa hieman varmaan päälle. Hyvin loppua tullut tamma olisi voinut paremmissa pystyä haastamaan voittajan tiukemmin. Tutun Impi on aika kilpailuhenkinen. Se saattaa lähteä vastaamaan ulkopuolelta avaaville vähän turhan innokkaasti, mistä laukka voi olla seurauksena. Kolmen sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia, eikä voittokaan ihan mahdottomalta ajatukselta näin etukäteen tunnu.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvää reissua tavoitellaan, ja lopussa koetetaan nousta kamppailuun mukaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla muuten, mutta edestä saatetaan hokkeja ottaa pois.  

T4-1 / LÄHTÖ 4
Arto Komulainen, Blue For You (2) on saanut ihan hyvä paikka lähteä. Mitään negatiivista hevosta ei ole viimestartin jälkeen kuulunut, joten jo pitempään hyvässä kunnossa olleen ruunan pitäisi olla yhä mallillaan. Blue For Youlta puuttuu hieman huippunopeutta, mutta sitä vastoin se jaksaa mennä. Raskaammista olosuhteista ei olisi tälle haittaa.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Blue For You lähtee hyvin voltista. Tässä on muitakin kovia avaajia, joten keulaan pääsemien ei ole mitenkään varmaa. Pärjätäkseen tämä tarvitsee paikan läheltä kärkeä, ja siihen tässä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

Kengitys- ja varustemuutokset: Blue For You on hieman ajettavaa mallia, ja tässä hevoselle saatetaan kokeilla vetolappuja.  

Santtu Raitala, Olin tosi iloinen suorituksen minkä Paradise Leader (3) teki Kaustisella. Starttien myötä eteenpäin mennyt tamma teki lopussa eroa ja voitti väljäntuntuisesti.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ihan jonkin verran kovaa voltista lähtevällä Paradise Leaderin molemmat starttini ole ajanut vapaalta radalta.  

Petri Klemola, Pitkään jalkaongelmista kärsinyt Paradise Leaderille (3) ei saanut apua annetuista hoidoista. Parin heikon vuoden jälkeen tamma tervehtyi kesän aikana ja alkoi taas löytämään itseään. Päätettiin kokeilla vielä ajaa kilpaa. Kisoissa esitykset eivät olleet kuitenkaan samalla tasolla kuin harjoituksissa, kun se ei tehnyt starteissa ihan totta. Tuohon yhtenä syynä olivat selkäreissut. Ylivieskassa esitys johtavan rinnalta oli rankan hyvä. Paremmin ravaavalle ja hyvältä näyttävälle Paradise Leaderille tuntuvat käyvän vähän kaikenlaiset olosuhteet.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Rohkeasti tässä on tarkoitus päästellä. Paradise Leader on vapaalta parempi, joten sieltä mieluimmin ajetaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kengät ovat alla, ja takana pienet hokit.

Antero Tupamäki, Tauolta palaavalla Atupemillä (4) on käyty viime startin jälkeen vain kerran radalla. Aiemman perusteella tällä on vaikutusta (negatiivinen) hevosen suoritustasoon. Kelillä ei pitäisi olla vaikutusta Atupemin esitykseen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ei erityisiä toiveita juoksupaikan tai matkavauhdin suhteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla varusteilla jatketaan.

Santtu Raitala, Rocknroll Kronos (8) on sopivalla lähtöpaikalla. Tästä ruuna saanee tarvitsemansa reissun.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Saadessaan selkäjuoksun läheltä kärkeä pystyy Rocknroll Kronos tekemään oikeana päivänään loppuun hyvän kirin.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Niko Jokela, Oikein hyviä juoksuja tehneelle Benjamin Duolle (1) raskaista olosuhteista ei ole sen kummemmin hyötyä kuin haittaakaan, ja ruuna pystyy suorittamaan kurassakin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Benjamin Duo ei saane pidettyä tässä keuloja, kun Archie Dream avaa ulkopuolelta tosi kovaa. Selkäjuoksukin käy mainiosti.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Timo Salmela, Mika Forssin mukaan Spirit Squad (4) oli tuntunut viimeksi tosi mainiolta, ja sen perusteella hän erehtyi ajamaan kovavauhtisessa kisassa vähän turhan optimistisesti. Hyvänä pitämäni hevonen on nyt tähän kisaan itsellenikin pieni arvoitus.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Minulla ei ole tarkkaa käsitystä Spirit Squadin lähtönopeudesta.  Hevonen on hieman dieselmäinen, joten se ei ehtine alussa nopeimpien mukaan. Selkäreissu on toiveissa, kun tamma tulee sopivan sellaisen perästä vahvasti loppua.  

Kengitys- ja varustemuutokset: Hyvin hokeillakin ravaavalla Spirit Squadilla oli viimeksi kengät alla, ja samoilla varusteilla on tarkoitus ajaa nytkin.  

Santtu Raitala, Olen ollut tyytyväinen jokaiseen juoksuun, mitä Archie Dream (5) on meiltä tehnyt. Porissa emme saaneet lopussa kunnolla tilaa. Esitys oli hyvä, vaikka siellä ollut kurakeli ei ole tälle optimaalinen olosuhde. Märkä ja raskas rata olisi Archie Dreamille miinusta.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Keulaan kokeillaan. Jos sinne päästään, niin myös sieltä yritetään ajaa.  Tämänkin matkan menevälle Archie Dreamille käy myös muunlaiset juoksupaikat.

Kengitys- ja varustemuutokset: Viime starteissa on ollut käytössä vetolaput. Tuon varusteen tehoa säästetään pari viikon päästä ajettaviin Solvallan finaaleihin. Takakengät jää alle, mutta edestä kengät otetaan pois, jos olosuhteet sallivat. Archie Dream menee hyvin myös kengät alla.

Timo Salmela, L. Dees Maggiebestillä (8) oli viimeksi ensi kerran kisatilanteessa hokit alla. Kisassa ajettiin niin kuin oli suunniteltu, l. parijonosta.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tamma ei ole niitä nopeimpia auton takaa. Reipas matkavauhti olisi vahvasti loppua tulevalle hevoselle etu. Selkäreissun perästä sitten jossain kohtaa kiriin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Jos olosuhteet sallivat, niin kengät otetaan edestä pois, muuten samoilla jatketaan.

Santtu Raitala, Tasaisen esityksen Killerillä Here To Rock F (11) tuli loppua sen mitä jaloistaan pääsi.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Santtu Raitala, Oulussa Pikku-Rytillä (4) oli tyhjää rataa edestä ja se lähti tosi näppärästi matkaan. Nyt hevosen joutuu kääntämään jyrkemmin, joten vastaavaan lähtötilanteessa ei ole mahdollisuuksia. Sarja istuu ja starttiväli on sopiva, joten rehdin ja voitokkaan Pikku-Rytin pärjääminen ei yllättäisi.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Pikku-Ryti ei ole tarkka juoksupaikan suhteen. Keulasta tämä ei varmaan lähde yksin menemään takamatkan vastustajia karkuun, vaan se tarvitsee siihen kaverin rinnalle.  

Marko Taittonen, Pikku-Rytillä (4) on ollut viime startin jälkeen kaikki yes. Toivotaan, että startti vei hevosta eteenpäin. Pitävä alusta olisi tälle paras. Näissä lähdöissä juoksunkulku vaikuttaa pärjäämiseen. Kolmen joukkoon Pikku-Rytiä odottelen, eikä tämän kanssa voittokaan koskaan yllätä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Olisin tyytyväinen ehjään juoksuun ja siihen, että hevosen jalat olisivat terveet myös ensi viikolla. Pikku-Rytille käy periaaatteessa vähän kaikenlaiset juoksut.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Erkki Jämsä, R.R. Samu (8) palasi Kuopioon lähes vuoden paussilta, joten pyysin Mika Forssia antamaan ruunalle niin nätin reissun kuin mahdollista. Startin jälkeen kuski totesi, että mainiosti maalin tulleen hevosen ravi sujui ja kilpailemista kannattaa jatkaa. Tähän kisaan ei lähdetä vielä henkseleitä paukutellen, ja ehjä hyvä esitys on tärkeintä.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvä lähtijälle toivoisin vielä tässä mieluimmin selkäjuoksua.

Kengitys- ja varustemuutokset: Ei muutoksia.

Satu Haaraoja, Ei tiedä mistä viime kerran laukat johtuivat, mutta Jonnin Joutavalle (10) on tullut niitä täällä kotiradallaan. Lahdessa tammalla oli paha kiima päällä, mikä oli varmaan syynä vetämättömään esitykseen. Jonnin Joutava on ollut yhä normaalin hyvä treeneissään, muttei pitkän kauden jälkeen ole ehkä enää ihan huippuiskussa. Korotetuille rahoille hevosta tässäkin odotan.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkiä eteen ja lyhyt kiri olisi Jonnin Joutavan kannalta ideaalia.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Juha-Matti Paavola, Kouvolassa huonon esityksen tehneen Menoksin (9) kanssa käytiin klinikalla tähystyksessä ja verikokeissa, mutta mitään erityistä niissä ei löytynyt. Ori oli viime kisan viimeistelyihin ihan ok ja tämän viikon torstaina ajetuissa treeneissäkään aivan asiallinen. Keli saattoi olla viimeksi vastaan. Normaalisti Menoks on pystynyt menemään aika kamalissakin kurakoissa. Pieni lähtö saattaa hyödyttää suhteellisen kivasti matkaan pääsevää hevosta.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Menoksille käy aika tavalla kaikki juoksupaikat.

Kengitys- ja varustemuutokset: Ei isompia suunnitteilla.  

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Heikki Valli, Last Finn (2) teki mielestäni Kaustisellakin hyvän esityksen. Viimeinen takasuora mentiin tosi kovaa, mikä teki takaa kirineen tamman tehtävästä vaikean. Huonojen kelien takia viimeistelyt tuohon kisaan jäivät vajaiksi. Kovasta lähdöstä huolimatta neljän parhaan joukkoon ovat odotukset

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Terävästi avaavalla Last Finnillä on ajettava alussa eteenpäin. Jos vauhti menee liian kovaksi, niin keulapaikasta ei aleta välttämättä pitämään väkisin kiinni.  

Kengitys- ja varustemuutokset: Seinäjoen perusteella Last Finn olisi varmaan ihan parhaimmillaan ilman kenkiä. Balanssi päätetään sitten olosuhteiden perusteella.  

Ossi Nurmonen, Isossa lähdössä Tessa's Devil (7) on saanut huonon lähtöpaikan. Kovassa tikissä ollut hevonen oli mukavantuntuinen tiistaina ajetussa hiitissä. Derby-karsintojen 2600 m viimeiset 300 m olivat tammalle liikaa. Se on mennyt kuitenkin tuosta starttien myötä eteenpäin ja uskon, että täysikin matka sopii.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nopealle avaajalle käy vähän kaikenlaiset reissut.

Kengitys- ja varustemuutokset: Teassa Devilin kaviot ovat nyt kolmen viikon starttivälillä hyvässä kunnossa. Jos olosuhteet sallivat, niin ainakin edestä kengät otetaan pois. Tuosta on ollut ruunalle jonkinlaista hyötyä. Jos kengät ovat alla, niin ne on sitten alumiiniset.  

Satu Haaraoja, Charexcel (8) olisi voinut olla Lahden finaalissa vieläkin korkeammalla, jos selkä edessä olisi vetänyt loppukaarteessa edes hieman paremmin. Meidän systeemit ovat sopineet, ja iän myötä tasoittunut ruuna on päässyt hyvään vireeseen. Viime kisaan oli pitkä kuljetus ja lyhyt starttiväli, mitkä molemmat ovat Charexcelille huonoja seikkoja. Nythän noiden molempien asioiden kohdalla on parempi tilanne. Treenien perusteella kotiradallaan nyt juoksevalla hevosella tuntuisi olevan kaikki kunnossa.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kasiradasta huolimatta 15 hevosen lähdössä on pakko lähteä ajamaan heti eteenpäin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Charexcel on sitä parempi mitä kevyemmällä balanssilla sillä pääsee ajamaan. Matalien kavioiden takia ilman kenkiä ajo ei onnistu. Eteen vaihdetaan mahdollisuuksien mukaan nyt rautakenkien tilalle alumiinit.  

Olli Lähtinen, Turussa oli tosi kova kiihdytys. Aina aiemmin starteissaan ravia mennyt Westcoast Titan (9) otti nyt jostain tuntemattomasta syystä laukan. Kaikki hevosella pitäisi olla kohdillaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kovaa avaa Westcoast Titan lähtee hyvin toisen takaakin. Tästä on tulossa selkäreissu, mikä käy hyvin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Jos olosuhteiden takia kengittä ajaminen ei ole mahdollista, niin se ei ole Kouvolassa hokit alla voittaneelle orille iso miinus.

Niko Jokela, Västerboyellowdirt (10) on suhteellisen suoritusvarma, vaikka esitykset ovat aavistuksen ailahdelleet. Valmentajaa oli hieman huolettanut, kun hevosta ei oltu päästy huonojen kelien takia ajamaan ihan normaalisti. Vaikka lähtö on kovatasoinen, niin jotain hieman omintakeisesti ravaavalta tammalta tulee tässäkin odottaneeksi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nyt tulee selkäjuoksu. Toivotaan, että matkalla mennään reipasta.

LÄHTÖ 8
Olli Lähtinen, Hyvin viime starteissaan mennyt Callela Irene (3) on saanut sopivan lähtöpaikan, joten pärjäämiseen on edellytyksiä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Calle Irene ei ole erityisen terävä avaaja, joten keulaan sen on ollut vaikea päästä. Selkäjuoksu lähellä kärkeä olisi tälle paras vaihtoehto.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samat varusteet kuin ennenkin. Jos olosuhteet eivät mahdollista kengittä ajamista, niin tuo on Calle Irenelle miinus.  

Timo Salmela, Tallin monen muun hevosen tapaan välillä pikkuisen kuumeessa ollut Diesel Degato (5) koettaa saada tässä talvikautensa käytiin.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kovempikin matkavauhti käy selästä kovia kirejä tehneelle Diesel Degatolle.  

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.  

Niko Jokela, Mountain Hooligan (6) tuntui jo ennen voittoputkeaan lahjakkaanoloiselta. Sarjat nousivat vauhdilla, kun se sai kahdesta peräkkäisestä startista 7000 euroa. Vastuksen tiukkenemiseen Mountain Hooligan pystyi vastaamaan ihailtavasti. Viimeksi hyvin auton takaa matkaan päässyt ja tyylillä voittanut Mountain Hooligan on kovasta seurasta huolimatta tässäkin mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Mountain Hooliganilla on vauhtia ja jaksoa. Ruunalle käy vähän kaikenlaiset reissut.

Timo Salmela, Katsotaan mihin edelleen suurin piirtein samassa iskussa jatkava Lucky Moose (9) on tässä kovassa seurassa riittää.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lucky Moose on tehnyt parhaat esityksensä keulasta, mille paikalle täältä ei ole mahdollisuuksia päästä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Takakenkien poisottaminen on vielä harkinnassa. Muuten käytössä samat varusteet kuin edellisissä.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Santtu Raitala, Palomestari (1) oli Killerillä ihan ok. Laukka saattaa väärentää hieman kuvaa esityksestä, ja ilman sitä ruuna ei olisi ollut välttämättä kolmas maalissa. Toiseksi viimeisessä kaarteessa ravinsa menettänyt hevonen sai hypyssä kerättyä itsensä, ja tuli sen jälkeen hyvin loppua.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Palomestari lähtee tästä napakasti. Tilanteen mukaan katsotaan, että yritetäänkö ajaa keulasta vai päästetäänkö joku eteen.  

Niko Jokela, Fiilingillä (2) oli keväälläkin tauolta turhan tasainen. Starttien myötä se paransi. Jos ori on oma itsenä, niin sen voittaminen voi olla aika vaikeaa.

Juha-Matti Paavola, Viime perjantaina Kaustisella tauolta huonon startin tehnyt Fiiling (2) oli torstaina ajetuissa treeneissä ihan ok., mutta jotenkin hevonen ei kuitenkaan tunnu ihan satkulta. Saattaa olla, että orin sairastama tauti kummittelee yhä taustalla. Laiskasti treeneissä suorittava Fiiling tarvitsi keväällä paussilta muutaman startin alle ennen kuin kunnon vire löytyi. Raskaasta kelistä ei olisi haittaa Fiilingille. Perjantaiaamuna otetaan vielä verikokeet. Niiden perusteella päätetään onko hevonen mukana vai ei.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kun Fiilingillä on kaikki kunnossa, ei juoksupaikalla ole isoa merkitystä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Hokkakengät ovat alla, millä ei ole Fiilingin suoritukseen vaikutusta.  

Harri Kotilainen, Seinäjoella A.T. Ekan (9) liukusekki tipahti matkalla pari pykälää tiukemmalla. Ruuna on tuon varusteen suhteen tosi tarkka. Nyt hevonen meni toisohjaiseksi, missä paloi mielestäni voitto. A.T. Eka pyörähtää hyvin viitoseltakin, enkä osaa laukkakaan pelätä. Hyvillä mielin starttiin tullaan, eikä menestys tulisi minulle yllätyksenä

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan. Selkäreissu olisi toiveissa. Toivotaan, ettei alkuun tarvitse hirveitä satsata, jotta A.T. Ekan hyvä pätkä säästyy loppuun.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Juha-Matti Paavola, Seinäjoella ajettiin Metkutuksella (13) etukäteissuunnitelmien mukaan tarkasti ja lyhyellä kirillä. Meidän paalu myöhästyi lähdössä pahasti. Kun kärki sai vetää ekatuhannen aika hiljaa, ei ori ehtinyt kuin neljänneksi. Voimia jäi käyttämättä. Kouvolan valiodivisioonakarsinnassa hienoa kautta tekevä Metkutus suoritti hyvin. Pitkään hyvässä kunnossa ollut hevosen pitäisi nousta nytkin totokamppailuun mukaan. Pehmeä keli olisi tälle iso miinus.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Toivotaan, että matkalla mennään tasaisen reipasta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Antti Ala-Rantala, Ylivieskan ok-esityksen perusteella odotin Kaustisella Fjeldstad Goggenilta (14) hieman enemmän, ja että se olisi spurtannut loppua hieman paremmin. Jos treeneissä koko ajan hyvin mennyt hevonen olisi tasollaan, niin totoon pitäisi olla saumat. Jos pääsimme luikertelemaan sisäkautta jotenkin kärjen tuntumaan, niin lyhyellä kirillä kaikki voisi olla tietenkin mahdollista.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nättiä reissua tavoitellaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla , mutta edestä saatetaan ottaa hokkeja pois.  

LÄHTÖ 10
Timo Salmela, Hariesine (5) sai Seinäjoella niin kivan reissun, että voittokin olisi ollut tarjolla. Vaikka tamma ei siihen yltänytkään, niin ihan hyvin loppua se kuitenkin tuli. Jos Hariesine on perjantaina normaalina, ja saa oikean juoksun, niin pärjäämiseen pitäisi olla edellytykset. Odotan tältä eniten näiden ravien hevosistamme.  

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Keulasta ei vielä huonojen kokemusten jälkeen uskalleta ajaa, vaan selkäjuoksu on taas tähtäimessä.  

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Ilman kenkiä Hariesine on ollut parempi, ja tuolla balanssi ajetaan, jos se olosuhteiden puolesta mahdollista.  

Niko Jokela, Lahjakkaanoloinen Hariesine (5) meni edellisissä ajamissani starteissa tosi helposti, mutta kun sen piti alkaa ohittamaan muita, niin siitä ei tahtonut tulla venkoilun takia mitään. Viimeksi Seinäjoella Hariesine oli parempi kuin mitä se ollut ja tamma tuli nyt mainiosti perille asti.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Selkäjuoksu on Hariesinelle ehdottomasti paras vaihtoehto.

Santtu Raitala, She Is Fridan (12) tämän hetken tilanteessa minulla ei tietoa. Lähtöpaikka on sen verran hankala, että tässä lähinnä päästään näkemään missä hevosen kanssa ollaan menossa.  

T4-vihje
Hyväpalkinto taso on houkutellut näihin kisoihin laadukasta porukkaa. Useat lähdöt ovat tasaisen kovia 76-tapaan, ja pärjääminen on myös paljolti juoksun onnistumisesta kiinni. Tähän aikaan vuodesta olosuhteilla on oma vaikutuksena tulojärjestykseen. Näin päivää ennen edes ratamestari Jari Järvi ei voinut varmasti luvata, että millaisella alustalla ravi läpi viedään. Mikään kesärata ei hänen mukaan ole tietenkään mahdollista. Keli tulee olemaan varman jonkin verran vaativa, mutta kuinka raskas, niin sitä hän ei pystynyt vielä arvioimaan.  

T4-1 / LÄHTÖ 4
Varmaehdokas Atupemin (4) viime kisojen vastukset ovat olleet ikäluokkalähdöissä tosi tiukkoja. Ori on saanut niissä aika vaativat reissut, eikä se mainiosta esityksistä huolimatta ole yltänyt ihan kärkisijoille. Nytkin porukka on kunnioitettava, mutta silti selvästi kevyempi. Keula- ja selkäjuoksut käyvät. Aivan ilmeisesti tärkeimpiin lähtöihin tähtäävän Atupemin vire on tähän kisaan ennalta pieni kysymysmerkki, mutta jos reilun kahden kuukauden tauolta palaavan orin iskukyky on lähellä normaalia, voi lahjakkuuden voittaminen olla tosi hankalaa.

Yllättäjäehdokkaat Jos kisassa mennään matkalla turhan reipasta, saattaisi jompikumpi takarivistä starttaavista todennäköisesti nätin selkäreissun saavista Rocknroll Kronos (8) ja  Quick Petrol (9) pystyä lopussa nousemaan voitto-otteluun mukaan.  

Pieni arvoitus Atupemin (4) tarkkavire ja se kuinka hampaat irvessä ikäluokkahevosella tässä tavallisessa lähdössä voitosta pyritään ajamaan, on ennalta hieman arvailujen varassa.

Juoksunkulku arvaus Eturivissä on useampi voltista liukkaasti liikahtava osanottaja. Atupem (4) ei päässyt Vermon kesäkuun 13,5-avauksessa edelle sisäpuolelta lähteneestä Space Ace Fridosta, mutta tuohon ei olisi varmaan moni muukaan pystynyt. Nelonen ei ole ihan edullisin alkuasema tällä lähtötavalla, mutta keulojen saamiseen pitäisi olla silti mahdollisuuksia. Mainioon iskuun noussut Blue For You (2) on myös räväkkä starttari. Keulastakin saatetaan ajaa, mutta Arto Komulaisen mukaan myös selkäjuoksu kärjen käy mainiosti. Nousukuntoinen Paradise (3) pyörähtää voltista vikkelästi matkaan. Tamma on parhaimmillaan vapaalta radalta. Jos keulaan ei päästä, niin sitten saatetaan ajaa johtavan rinnalta. Myös Zacus Turbo (5) ja Hollywood Hills (7) ovat asiallisia avaajia. Rocknroll Kronos (8) ja Quick Petrol (9) joutuvat sisäradan lähtöpaikoiltaan odottelemaan sopivaa kiriin lähtöhetkeä.  

A: 4    B: 2,3,9,8,7    C: 5,1,6,16,13,12,14,15    D: 11                    

T4-2 / LÄHTÖ 5
Varmaehdokas Terävästi avaava Archie Dream (5) tuntuisi ennalta todennäköisimmältä porukan vetäjältä. Suosikkina se saanee pitää matkavauhdin maltillisena, jolloin lopun ohitusyritykset menevät hankaliksi. Raskas keli olisi Santtu Raitalan mukaan ruunalle miinusta.

Yllättäjäehdokas Mainiolla esityksellä Suomen uransa aloittanut Spirit Squad (4) oli viimeksi vaativa reissukin huomioiden hieman vaisu. Jos tamma palaa edellisen kisan tasolleen, ei riuskasti loppua tulevan tamman pärjäämien ole ollenkaan mahdotonta.

Juoksunkulku arvaus Archie Dream (5) on melkoinen starttiraketti, joka sujahtanee tässä aika vaivatta johtopaikalle, josta myös ajetaan. Tiivisti autoa seuraa Benjamin Duo (1) ottanee asemat keulan takana, mikä sopii sille mainiosti. Lopussa voidaan sitten yrittää ohitusta, jos rahkeita riittää. Timo Salmelan vahvakirinen tammakaksikko Spirit Squad (4) ja L. Deesmaggiesbest (8) suunnannee kiriin jossain kohtaa viimeistä takasuoraa.  

A: 5    B: 1,4,8    C: 3,10,6,11,7,9                
        
T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Varmaehdokkaat Voltista Vilma Lyydialla (9) on lähtötilanteessa vähän turhan kiire matkaan, ja alkumatkasta tammalla on laukan vaara. Startissa ketään ei ole ulkopuolella, mikä helpottaa tilannetta. Ravilla kovaa avaava vahva Vilma Lyydia ei tarvitse kirissä selkiä eteensä. Pikku-Ryti (4) on ongelmiensa takia päässyt kilpailemaan viime vuosina katkonaisesti. Aloitus Oulussa tauon jälkeen oli lupaava. Jos Pikku-Rytillä on edelleen kaikki kohdillaan, niin kärkikamppailuun voitokas ruuna tässäkin nousta.

Yllättäjäehdokas Pieni paalu hyödyttää hyvin avaavaa Menoksia (9). Jos ori palaa heikon viime esityksen jälkeen taas tasolleen, ei pärjääminen tässäkään ihan mahdotonta ole.

Juoksunkulku arvaus Rallin Tähkä (3) meni sunnuntaina lähtösuoralla keulaan, mistä laukka loppupuolikkaan alussa pilasi ruunan kisan. Tuon perustella keulajuoksua saatetaan taas yrittää. Usein hieman hitaasti käynnistynyt Pikku-Ryti (4) lähti Oulussa ykkösradalta yllättävän liukkaasti liikkeelle, ja vastaavana ruuna voisi päästä vaikka vetotöihin. 11 kuukauden tauolta Kaustisella tukkoiselta vaikuttanut R.R. Samu (8) on tosi terävä starttari. Ruuna voisi haluttaessa päästä täältäkin keulaan, mutta nyt haettaneen nättiä reissua kärjen lähellä. Viimeksi alisuorittanut Menoks (9) on sekin liukas lähtijä. Kahdesta takamatkasta huolimatta Vilma Lyydia (12) voi startin onnistuessa edetä nopeastikin hyviin hyökkäysasemiin. Rahkeet riittävät myös pitempää kiriin.

A: 12,4    B: 5,3,9,8,11    C: 10,1,6,9    D: 2    

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1  
Varmaehdokkaat, Charexcel (8) otti syyskuussa kovassa avauksessa Ylivieskan mailille vaikealta seiskaradalta keulat, ja kahdessa seuraavassakin ruuna on päässyt mallikkaasti matkaan. Vahvat juoksut Jokimaa Tekee Tähtiä-lähdöissä esittänyt vähän rankemman reissun kestävää huippukuntoista hevosta auttavat tässä kisassa vielä kotirata (kuljetuksen aiheuttama jännitys jää pois) ja pitempi starttiväli. Tessa's Devil (7) aloitti Ossi Nurmosen treenissä Derby-karsinnoissa. Kovassa seurassa tauolta palaaja ei jaksanut puristaa loppusuoraa ihan perille asti. Tuon perästä tamma on ottanut mailin matkalla neljä peräkkäistä. Tessa Devil on kyennyt ykköseksi täydellä matkalla ja selkäjuoksun jälkeen. Seinäjoella ja Oulussa vakuuttavasti koko matkan kisaa hallinnut Last Devil (2) ei pystynyt Kaustisella kirimään takaa kuin kolmanneksi. Esitys ei ollut ihan samalla tasolla kuin kahdessa edellisessä, mutta toisaalta starttiväli oli aika pitkä. Kakkosradalta tamma voi päästä johtoon, ja torjua siitä ohitusyritykset maaliin asti. Selkäreissu kärjen takana ei sekään vie voittosaumoja.  

Yllättäjäehdokas Viimeksi jostain tuntemattomasta syystä laukkaan sortuneella, yleensä erittäin ravivarmalla Westcoast Titanilla (9) on startissa hyvä avaaja edessään, joten oikein namureissuun orilla saattaa olla mahdollisuudet.

Juoksunkulku arvaus. Suurin osa eturivin osanottajista seuraa autoa tiiviisti. Lähtörata etunsa turvin Last Finn (2) pystynee pitämään alussa keulat. Tamma on tehnyt tuolta paikalta mainioita esityksiä. Jos vauhti menee alussa kovaksi, niin Heikki Vallin mukaan asemista ei pidetä välttämättä kiinni. Tessa's Devil (7) kiihtyy todella rajusti, mutta seiskaradalta johtoon pääsy ei ole välttämättä ihan helppoa. Onnistuessaankin tuo saattaa maksaa liikaa lopputapahtumia ajatellen, joten selkäreissu voi hyvinkin kelvata. Huippuiskuun noussut Charexcel (8) pystyy juoksemaan vaikka johtavan rinnalla, joten räväkällä starttarilla ajettaneen heti eteenpäin. Mainiosti selkäjuoksun perästä kirivä Westcoast Titan (9 ) voi saada oikein kivan reissun kärjen takana, josta ennen loppusuoran alkua kiriin ei ole välttämätöntä tarvetta suunnata. Suljetulta radalta starttaava Västerboyellowdirt (10) voi joutua odottamaan kirilähtöä pitkäänkin.  

A: 8,7,2    B: 9,10    C: 5,6,3,11,14,15,12,13    

T4-systeemit
Pieni:  4,3,2 (9,8)    5 (1,4)    12,4 (5,3)    8,7,2 (9,10)    =  18 riviä
Suuri:  4,3,2,9,8,7 (5,1)     5 (1,4)    12,4,5,3,9,8,11 (10,3)     8,7,2,9,10 (5,6)     = 210 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
 Maistuva kolmen sakkiin Taukoa pitäneellä A.T. Ekalla (8) on nyt kaksi starttia alla. Ylivieskassa meno oli vielä odotetusti hieman tukkoista. Harri Konttien kertoi, että Seinäjoella tälle hevoselle niin tarkka varuste, liukusekki oli tipahtanut kisan aikana liian tiukalle. Ruuna oli toisella ohjalle, ja menetti siinä vauhtiaan. Esitys oli tuo huomioiden oli tosi lupaava. Vaikka vastusta piisaa, niin ainakin jollekin mitalisijalle tai jopa voittoon pitäisi olla saumoja.

Yllättäjäehdokas Raskas keli suosisi vahvaa Tähti Kepua (7). Ravilla matkaan päästessään ruuna saattaisi jyräillä pitkällä kirillä kolmen sakkiin.

Iso arvoitus Fiiling (2) oli viime perjantain tauko startissaan tosi vaisu toisesta ulkoa. Ori ei ollut keväälläkään heti paussilta terävimmillään, mutta silti lähempänä omaa tasoaan. Luokkaa hevosella on vaikka kuinka paljon. Torstain treeneissä suoritus oli ihan ok, mutta jotain orista Juha-Matti Paavolan mielestä tällä hetkellä puuttuu.

Juoksunkulku arvaus Hyvin avaava ja johtopaikalla viihtyvä Palomestari (1) voi vetää porukkaa pitkääkin. Nousuvireiseltä vaikuttava Lumi Aatos (6) lähtee liukkaasti voltista ja saanee juoksuasemat kärjen läheltä. Tauolta palailevalle Ponnen Aatokselle haettaneen selkäjuoksua. 40 takamatkalaisista Fjeldstad Goggen (14) lienee nopein alussa. Orille pyrittänee antamaan mahdollisimman jouheva reissu. Hurjakuntoinen Metkutus (13) suunnannee jo ajoissa ulkoradoille. Tähti Kepulla (7) on startissa molemmilla puolin hevoset, ja lähtölaukan vaara on olemassa. Startin onnistuessa ruunalla on lähdetty yleensä ajoissa reissuun, eikä selkiä ole tarvinnut odotella eteen. Jos Fiilingillä (2) on kaikki kohdillaan, niin siitä on vaikea heikkouksia löytää, eikä sopivaa reissua hakea.  

A: 9,13,2     B: 1,6,7,15,14,12,4    C: 10,8                

Muut lähdöt
 

 • 1. 11. Punta-Pate - 6. Pietro Rok - 2. Navitar - 3. Muksun Allu - 13. Erehys - 7. Valentini - 8. Nopsa-Palma (15. Valtroks)
   
 • 2. 9. Steel John - 13. Man Of Mill -3. Ranch Penelope - 1. Finosåfin -4. Mandy Laday - 2. My Bikini Workout - 10. Silbern Oliver - 8. Dancer's Flame -16. Starling Chick - 14. Giant Leap (7. Sawyer Hut - 12. Cubana)
   
 • 3. 7. Malkin - 12. Larsin Vappu - 10. Linkeli - 9. Tutun Impi -  3. Alvar Hem - 13. Kömin Lento (8. Alman Into - 4. Lumi-Niko - 5. Miss Viehätys) 
   
 • 8. 12. Disco Diandra - 6. Mountain Hooligan - 10. Kat's Commander - 3. Callela Irene -  1. Glamour Check - 4. Arthure  (5. Diesel Degato) 
   
 • 10.  4. My Dream Anyway - 3. King Casper - 9. Ilos Amadeus - 5. Hariesine - 2. Salama Star -  1. Cao K. ( 6. Bwt Admiral - 11. Amazing Captor)  


(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen   

Ravikeskuksen tilat kaikkien käyttöön
Pohjoisen raviradat

Tapahtumakalenteri

Edellinen
Marraskuu 2017
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Seuraava
RavitRavit   Muut tapahtumatMuut tapahtumat

Ajankohtaista

Katso video

Video

Sponsorit

© Keskisen ravikeskus 2017