Raviradan hiittivalot ovat päällä talviaikaan keskiviikkoisin klo 16 – 20!
Malja-viikonloppu

Ravit 9.6.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja
LÄHTÖ 1
Aleksi Kytölä, Mikimani (3) oli hyvä Seinäjoella. En halunnut vielä tuossa kisassa ajaa keulasta. Loppua tultiin 30-kyytiä, ja voitto oli helppo. Ykkösradalta startannut ruuna tuijotti maalipaalua. Se ei keskittynyt hommaan, hyppy tuli alkuun. Kolmoselta on pienempi laukan vaara. Mikimanilla on ollut startin jälkeen kaikki hyvin. Tällaiseen tehtävään vauhdit riittävät, ja pärjäämään lähdetään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kunhan vain ravilla liikkeelle päästään, niin eteenpäin ajetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 2
Jukka-Pekka Kauhanen, Rainbow Chloe (4) paransi paljon Kuopioon Kajaanista, missä eteminen loppui viimeisellä takasuoralla. Viimeksi mentiin koko matka reipasta, ja tamma pystyi kolmanneksi. Vastaavanlaisena se voi tässäkin pärjätä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Reippaasti liikkeelle yritetään lähteä. Jos keulaan päästään, niin sieltä saatetaan kokeilla myös ajaa.

Eija Sorvisto, Midnight Rumballa (7) oli välillä sanomista tulehdusarvoissa. Nyt sitä on taas päästy teenaamaan ihan hyvin. Kolmivuotiskaudellaan Midnight Rumba ei ollut vielä valmis, mutta talven aikana hevonen on mennyt eteenpäin. Ravilla ja muutenkin onnistuneella Midnight Rumballa pitäisi olla tässä pärjäämismahdollisuudet.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: pitää pystyä omaa juoksua

Varustemuutokset: Samoilla kuin viimekaudella.

LÄHTÖ 3
Ville Pohjola, Seinäjoen Nuorten Sarjassa vastus oli kova. Donyone Grania (2) teki kisassa oikeasti hyvän esityksen ja tuli vahvasti maaliin asti. Vieremällä juoksunkulku oli pahasti tammaa vastaan. Tuonkin startin perusteella Donyone Gran jatkaa kunnossa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Koetetaan päästä kunnialla matkalla ja ensimmäinen kurvi ravilla. Selkäjuoksua mieluimmin Donyone Granille tarjoaisin. Sopivan reissun perästä tamma pystyy tekemään vähän kiriäkin.

Varustemuutokset: samoilla jatkettaneen.

Tuomas Pakkanen, Silence Wish (6) ei ole vielä parhaimmillaan, joten jo rahasija tyydyttäisi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvä Tarkka juoksu ja ravilla läpi.

Varustemuutokset: Ei tehdä.

Hannu Hietanen, Tauolta palaavalla Florence Webilla (8) oli välillä jotain kiimaongelmaa. Liikettä saanut tamma on kilpailukunnossa. Tähän kisaan ei ole ollut erityistä tähtäystä, ja kärkisijat tulisivat yllätyksenä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nättiä juoksua tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Ville Pohjola, Odotuksiin nähden Zerib Lie Star (1) oli viime starttiin pikku pettymys. Mitään selvää syytä vaisumpaan esitykseen ei ole löytynyt. Pitkän tauon jälkeen ruuna on aiemminkin tehnyt alkuun aina välillä jonkun huonomman suorituksen. Valmentajan mukaan Zerib Lie Star on mennyt treeneissä ihan hyvin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Zerib Lie Star on saanut hieman lisää nopeutta auton taakse, mutta tuskin se pystyy tässä keulapaikkaa puolustamaan. Ruuna ei ole tarkka juoksupaikastaan, mutta nättiä reissua nyt tavoittellaan. Tuota ajatellen lähtöpaikka on aivan sopiva.

Varustemuutokset: En usko, että isompia muutoksia oltaisiin tekemässä.

Niko Jokela, Super Classic(2) on jäänyt muutaman kerran pussiin ajamattomaksi, ja jonkun kerran voimiakin jäänyt käyttämättä. Hyviä tuloksia tehnyt ori pystyisi tuureilla pikkuisen parempaankin. Kaiken mennessä nappiin jonkinlainen pärjääminen tällaisessakin tehtävässä voisi olla mahdollista

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvä lähtijä voisi saada tässä kivan juoksupaikan.

Arto Laurukainen, Wille Caramell (3) teki Kokkolassa hyvän esityksen, ja voitto oli helppo. Tuon startinkin jälkeen hevosen asiat ovat olleet kohdillaan. Wille Caramellin ravivaikeudet johtuivat ilmeisesti kuivista kavioista. Nyt tuosta ongelmasta on päästy eroon. Hyvältä lähtöpaikalta pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Wille Caramell lähtee ihan kohtuudella matkaan. Jos keulaan päästään, niin sieltä varmaan myös ajetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Västerboyellowdirt(5) oli Seinäjoella pieni pettymys. Tosin loppua tultiin kovaa, eikä takaa pärjääminen ollut helppoa. Tampereella ja Kaustisen 76-kisassa tamma teki hyvät esitykset. Viime startin jälkeen tammaa on hieman hoidettu.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Rehti Västerboyellowdirt tulee sopivan sisäratareissun perästä lopun kovaa, vaikka matkalla olisi pidetty vauhtia. Tasaisen reipas tempo olisi tälle parempi.

Aleksi Kytölä, Menin Vieremällä menin liian aikaisin auton taakse Superieur (6), ja laukka johtui siitä. Kun ravi löytyi, niin ajoin lopun hiittimielessä maaliin asti. Normaalisti hyppyä ei tarvitse pelätä. Epäonninen ori on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumista. Ennen koelähtöä eikä ennen viime starttia ollut ajettu kovempaa, joten uskon hevosen parantavan. Tähän kisaan lähdetään menestymään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Vahvalla Superieurilla pystyy ajamaan eteenpäin, ja myös paikka johtavan rinnalla käy.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Eija Sorvisto, Viime starteissaan myös huonoista tuureista kärsinyt Bebina (7) on ailahteleva menijä, joka aina välillä tekee sen mitä pystyy. Nopeilla kesäkeleillä Bebinan vauhdit ovat aika tiukoilla. Kotirata Ylivieska ei ole ollut kisatilanteissa jostain syystä hevosen mieleen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Bebina pitää yrittää saada täältä jonkinlaiseen paikkaan parijonoon. Seurailija tyyppinen tamma ei ole oikein oman juoksun tekijä. Parhaiten sille käy selkäreissu ja lyhyt kiri.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Jukka-Pekka Kauhanen, Turopella (1) teki Mikkelissä hyvän esityksen. Tamma voitti lyhyellä kirillä helposti, ja vaarakin vielä jäi. Tuossa kisassa ensikertaa ilman kenkiä juossut Turopella voi pystyä avaamaan tällä balanssilla tosi lujaa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Turopella pystyneekin nyt lähtemään voltista kovaa ja voi päästä keulaan. Tilanteen mukaan kuitenkin katsotaan mistä ajetaan, kun tamma on ollut yleensä parempi selkäjuoksulla.

Varustemuutokset: Ilman kenkiä meno oli helpompaa, joten samalla balanssilla jatkettaneen.

Ari Oja-Nisula, Härmässä jo aika mukavan esityksen tehnyt Komento (3) on hyvässä kunnossa. Tässä vastus vaikuttaa aika kovalta. Tamma pystyisi parempaankin, mutta se ei anna itsestään kaikkea ulos. Laukka on ollut hieman pinnassa, ja tiukassa paikassa vauhtia ei voi oikein vaatia, kun laukka voi tulla.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole Komentolle väliä, jos se vain ravaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Porissa Komento hieman nyökkäsi kiriin lähdettäessä, ja tuon takia viime kisaan sekkiä kiristettiin.

Hannu Hietanen, Toissa kerralla kovassa vauhdissa loppusuoran alussa laukannut Manionni (4) ei saanut viimeksi pitkällä matkalla lopussa kiritilaa. Tuossakin kisassa se oli hyväntuntuinen. Manionnin uskoisi jossain kohtaa pärjäävän

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Toissa startin perusteella Manionnilla on hyvä ajaa keulasta, mutta myös muunlaiset reissut käy.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Hannu Hietanen, Kajaanin kovassa lähdössä mentiin koko matka lujaa, eikä takajoukoissa juossut tasaisesti maalin tullut Siirin Hilla (5) kyennyt asemiaan parantamaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Siirin Hilla on ollut parhaimmillaan keulapäästä, kun se vastailee hyvin ohitusta yrittäville. Takaa pärjääminen voi olla vaikeampaa.

Aleksi Kytölä, Ennen Vieremän 76-kisaa tauolta palanneella Manin Muistolla (9) ei ollut ajettu.kovempaa. Hiittien puute painoi pikkuisen, ja hieman maitohapoille mennyt ori laukkasi toiselta sijalta viimeisellä takasuoralla. Sisään hevonen tuli vielä ihan ok. Nyt sillä on varmaan ajettu kotona reippaampaa. Uskon että Mainin Muisto parantaa tähän kisaan, ja pärjäämään sen kanssa lähdetään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Manin Muisto lähtee hyvin voltista, eteenpäin heti suunnattaneen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Hannu Hietanen, I.P. Muskotti (10) lähti reippaasti Härmässä, ja vastaili hyvin keulasta. On aika hankala sanoa minkä verran lopussa jäi varoja, kun I.P. Muskotti on laiska menemään, jos ulkopuolelta ei tule painetta

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Olen ohjastanut I.P. Muskottia kahdesti. Molemmilla kerroilla hevonen on juossut keulassa ja voittanut.


T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Jani Hartikainen, Easy Vacationin (2) pitäisi olla kunnossa. Pitkä matka on pieni arvoitus, kun sitä ei koskaan ajettu. Hevosen jaksoa en kuitenkaan epäile. Lähtöpaikka on hyvä, kun tästä kisan voi monella pystyy ajamaan monella tavalla.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tällä matkalla ajaisin mieluiten selästä. Easy Vacation pystyy avaamaan ihan asiallisesti, ja jos keulaan päästään, niin asemista ei välttämättä enää luovuta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ville Pohjola, Terveemmänoloinen Velvet Collins (4) on tehnyt kahteen viime starttiinsa minua miellyttäneet juoksut. Kokkolan esitys oli hyvä, kun nousukuntoinen ruuna tuli johtavan rinnalta sitkeästi perille asti. Kaiken ollessa kunnossa rehellinen Velvet Collins on aina suorittanut hyvin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tilanteen mukaan taktiikka pitkälti ratkeaa. Alussa pitää koettaa ajaa hieman eteenpäin. Velvet Collinsille käy kaikki juoksupaikat. Viimeksi ajettiin kuolemasta, joten tuolle paikalle en mielellään toista kertaa peräkkäin haluaisi jäädä.

Varustemuutokset: Varustemuutosten suhteen taustavoimat ovat olleet aika maltillisia, enkä usko että niitä nytkään isommin tehdään.

Jukka-Pekka Kauhanen, Björne C.K. (5) on aika tasavauhtinen menijälle, jolle kesän nopeat kelit ovat hieman hankalia. Ruuna jaksaa puurtaa, joten pitkä matka käy mainiosti.

Ossi Nurmonen, Anasazi Kempin (10) viime startti pilaantui loppukaarteessa tulleen häiriön takia. Hevonen on kunnossa, ja menee pitkän matkan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hiljaa mentäessä Anasazi Kemp voi alkaa painamaan liikaa ohjille, ja reipas matkavauhti käy paremmin. Täältä tulee selkäjuoksu, mikä on Anasazi Kempille sopivampi vaihtoehto.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Ari Oja-Nisula, Akaasia (1) tarvitsi viimekin vuonna jonkin startin ennen kuin paras terä löytyi. Porissa tamma jo meni jo aika hyvin ja teki 22-ajan, joten vire alkaa olla löytymässä. Tamman maha on ollut jostain syystä hieman ripulilla, mutta tuolla ei ole vaikutusta sen esityksiin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nyt lähtöpaikka on parempi kuin edellisissä, ja johtoon päästääkseen Akaasia ei tarvitse tässä kiertää.

Varustemuutokset: Lapuan jenkit on taas takana ja muutenkin samoilla jatketaan.

Seppo Suuronen, Carmela (4) meni jo maanantaina Ylivieskaan siemennettäväksi. Marko Taittosen keskiviikkona ajaman viimeistelyn perusteella hevosella on yhä kaikki kohdillaan. Voitot tulevat jos ovat tullakseen, mutta totossa tamma pitäisi nyt olla totossa. Pelihevosia Carmela tähän kisaan pitäisi olla.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tammalähdöissä päivän kunto ja mieliala ratkaisevat eniten. Carmela on hyvä ajettava, ja sillä voi tarvittaessa päästellä vaikka kuolemanpaikalta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 8
Ville Pohjola, Useampia yes-startteja tehneen Lightsonlightsoffin (6) kunto tuntuu mainiolta. Matka hevoselle on hyvä ja lähtöpaikkakin kohtuullinen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Keulapaikka saattaisi olla tähtäimessä, ja lähtöön on ladattava.

Varustemuutokset: Ilman etukenkiä jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Mauri Elfing, Mister Bean (2) palaa kisaan pitkältä tauolta. Mainion lumitalven ansiosta talviharjoittelu meni hyvin. Paikat meillä ovat olleet vielä märkinä, mikä on hieman haitannut viimeistelyjä. Tähän kisaan olisi saanut muutama veto enemmän alla. Nyt on pieni pelko, että hevonen voi olla hieman tukkoisempi kuin viime vuoden avausstartissaan. Jos paikat ovat kuitenkin riittävästi auki, niin Mister Beanin kapasiteetin pitäisi riittää tässä pärjäämiseen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Mister Bean voi olla näin paussilta melko paineissaan. Erityisen kovaa ruuna ei avaa. Toivotaan, että kuski pääsee kääntämään sen heti sopivaan selkään, mihin se sitten rauhoittuu juoksemaan.

Varustemuutokset: Ihan entisillä varusteilla kausi aloitetaan.
 
Niko Jokela, Oulussa lähtötilanteessa oli hieman ahdasta, ja Sunlit Carmela (4) otti alkuun tarpeettoman laukan. Raville selvittyään tamma kulki hyvin. Pitkältä tauolta palannut Sunlit Carmela saattaa nyt startti alla parantaa.

Aleksi Kytölä, Vielä hieman tukkoisella, huippukuntoaan hakevalla Dillon Powerilla (8) ajoin Vieremällä nätisti. Ruuna jäi hieman pussiin, kun se ei päässyt tulemaan lopussa vapaasti. Nyt startteja alla Dillon Power voisi pärjätäkin, ja neljän sakkiin saattaisi olla saumoja.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyviä avaaja Dillon saanee nytkin jonkinlaisen paikan parijonosta.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Ville Pohjola, Hieman hankalien juoksukulkujen takia Lucas Granilla (9) on jäänyt parissa viimeisessä voimia käyttämättä. Otteitaan parantanut ruuna on tullut noissa starteissa rehdisti maaliin asti.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Suljettu paikka on nopealle lähtijälle pieni miinus. Nyt ei tarvitse kuitenkaan satsata alkuun. Selkäjuoksu on tulossa. Lopussa sitten yritetään, jos peli vetää.

Varustemuutokset: Viime starteissa varusteista on riisuttu kaikki mahdollinen pois, kengät mukaan lukien.

Taija Mäki-Mustapää, Ingrosso (10) on itsellenikin vielä jonkinlainen kysymysmerkki. Tosi laiskasti harjoituksissa menevän ruunan suoritusta on ennalta vaikea lähteä ennustamaan. Meille tulon jälkeen hevosta on jouduttu hoitamaan aika tavalla, mutta nyt kaikki pitäisi olla terveyspuolella aika kivasti kohdallaan. Kahdet harjoituskisat on ajettu. Ravi on alkanut parempaa, mutta on siinä vieläkin jonkin verran toivomisen varaa. Viimeinen harjoitusravistartti vei hevosta eteenpäin. Juoksun onnistuessa jonkinlaiseen pärjäämiseen pitäisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ingrosso ei ole ilmeisesti kovin nopea alussa, joten suljetusta paikasta ei ole haittaa.

Varustemuutokset: Etupään kengitystä kevennettiin viime harjoitusravien jälkeen, jotta ravi toimisi paremmin.

Kari Lehtonen, Emanuel Web (12) oli viimeksi vähän turhan innokas ekakurviin. Kun selkä edessä ei oikein vetänyt, niin laukka tuli. Muuten hevonen oli aivan hyvätuntuinen. Viime vuonna Emanuel Web oli vielä hieman turhan meneväinen. Nyt ruuna on rauhoittunut, ja keulasta ajaminenkin varmaan onnistuisi. Kolmen sakkiin on odotukset.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lähtöpaikka ei ole Emanuel Webille iso miinus, kun se on selässä rauhoittunut hyvin juoksemaan. Maalin asti starteissaan tullut ruuna pystyy tarvittaessa kirimään kauempaakin kärkikamppailuun mukaan.

Varustemuutokset: Eteen voidaan vaihtaa hieman raskaampi rautakenkä, mutta muuten samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 10
Hannu Hietanen, Helon Roosa (1) on tasainen menijä, jota startin ansiosta virkistyä. Tamma ei ole voittanut vielä koskaan, mutta jossain kohtaa se saattaa pystyä tuohon.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Aiemmin aika hitaasti liikkeelle päässyt Helon Roosa on alkanut päästä hieman paremmin matkaan. Paikkaa pitää yrittää alussa puolustaa, jottei liian monta vastustajaa pääsisi eteen.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Viimeksi sisäradalla tyhmän laukan ottanut Sepän Osuma (4) tekee tasaista työtä. Hieman yksitahtisena sen on aika vaikea yltää aivan kärkisijoille.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Pitää vain ajella ravia, ja katsoa miten käy.

Jukka-Pekka Kauhanen, Ok-kunnossa kilpaileva Hymynhäivä (11) otti Kuopiossa harmittavan laukan. Tuossa meni hyvä aika ja sijoitus.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hymynhäivälle rytminvaihdokset ovat hankalia, kun ne lisäävät laukkariskiä. Tasaisen reipas matkavauhti olisi sopivinta.

Varustemuutokset: Pieniä kengitysmuutoksia tehtäneen, jotta meno saataisiin varmemmaksi.

T4-vihje

Illan T4:n vaikuttaa ennalta varsin mielenkiintoiselta. Avaus- ja päätöskohteeseen molempiin kaksi selvää suosikkia, joista kuta voisi halutessaan käyttää varmana.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Varmaehdokas Pitkän tauon jälkeen taas kilpailemisen Superieur (6) suoritti koelähdön hyvällä tyllillä. Vieremällä tuli paha lähtölaukka lähtöön. Maaliin ori tuli porukan hännillä vahvan näköisesti. Normaalisti ravivarma Superieur on melkoinen voimanpesä, joka pystyy tekemään omaa juoksuaan, vaikka vauhti olisi kovaakin.

Yllättäjäehdokas Tähän kisaan silmääni ei osu yhtään mieleistä kuponkipinon karsijaa.

Juoksunkulku arvaus Zerib Lie Star (1) on nykyään autonkin takaa aika terävä. Sillä ei kuitenkaan haluttane ajaa keulasta, ja selkä voisi kelvata eteen. Kokkolassa vaivatta voittanut Wille's Caramell (3) on asiallinen avaaja. Ruunalle käy kaikenlaiset reissut, ja tässä saattaisi olla keulajuoksun paikka. Superieur (6) ei ole ensimetreillä kaikista nopeimpia, mutta jo paalun kohdalla ori on ollut normaalisti hyvässä vauhdissa. Hienot voimavarat mahdollistavat eteenpäin ajaminen, eikä paikka johtavan rinnalla ole voiton este. Tarkan juoksun tarvitsevalla Västerboyellowdirtillä (5) tavoiteltaneen asemia mahdollisimman läheltä kärkeä.

A: 6    B: 3,1,5,7    C: 8,4,11,2,10                    
    
T4-2 / LÄHTÖ 5
Varmaehdokas Manionni (4) ei saanut viimeksi lopussa kiritilaa ja edellisessään se laukkasi kovassa lopetuksessa loppusuoran alussa keulasta. Kunto tuntuisi olevan kohdillaan, ja ehjällä juoksulla ykkössijaan on saumoja.

Yllättäjäehdokkaat Vieremän kauden avauksessaan viimeisellä takasuoralla toiselta sijalta laukannut Manin Muisto (9) voi nyt startti alla parantaa, jolloin ykkössijakaan ei ole poissuljettu mahdollisuus.


Juoksunkulku arvaus. Turopella (1), Manionni (4) ja Siirin Hilla (5) ja käynnistyvät. Ainakin kahdella viimeksi mainitulla kokeillaan ajaa keulasta, jos sinne päästään. Härmässä koko matkan johdon perästä voittanut I.P. Muskotti (10) on hyvä starttari, jolla ajettaneen heti eteenpäin. Vetotyötkin kelpaavat, jos niihin on mahdollisuudet päästä.

A: 4,10,1,9    B: 5,7,8,3,2,6,11                
                
T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Varmaehdokas Tarvittaessa aivan kohtuullisesti liikkeelle pääsevä Easy Vacation (2) saanee kohtuullisen paikan parijonosta. Tässä edelliskertoja hieman kevyemmän vastuksen kohtaava ruuna ei ole aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta tuon ei uskoisi olevan voiton este aina vahvasti loppua tuleva hevoselle.

Yllättäjäehdokkaan ehdottamiseen ilman peliosuustietoa näinkin tasaiseen koitokseen ei ole järkevää.

Juoksunkulku arvaus Eturivissä ei ole yhtään starttirakettia, joka saisi automaattisesti johtopaikan haltuunsa. Sir Fox (1), Velvet Collins (4) Quick Petrol (6) ja Giant Photo (7) avaavat asiallisesti. Sisimmän lähtöpaikkansa ansiosta ensin mainittu saattaa olla alussa nopein. Lyhyen kirin menijälle haluttaneen kuitenkin selkä eteen. Sellainen voisi joko Velvet Collins tai Easy Vacationilla (2). Myös Quick Petrolille ja Giant Photolle vetotyöt käyvät. Parhaimmillaan hyvin pidempiä matkoja menevä aika tasavauhtinen Björne C.K. (5) olisi sekin hyvä johtopaikalta, mutta sinne pääseminen ei ole hitaahkolle käynnistyjälle ihan yksinkertaista. Anasazi Kempillä (10) lähdettäneen kiriin jossain kohtaa kolmannella ringillä.

A: 2,4    B: 10,7,3,1,6    C: 8,9,12,11                            

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1
Varmaehdokkaat, Tiukoissa tehtävissä kaikki kolme tauon jälkeistä kisaa juossut Akaasia (1) ei ole yltänyt vielä totosijoille. Viime vuoden tapaan vire on kuitenkin starttien myötä mennyt eteenpäin. Lähtöpaikka on edelliskertoja parempi, ja lähtötilanteessa tosi terävä avaaja voi kyetä pitämään vastustajat ulkopuolellaan. On iso vaara, että Akaasia säilyttää asemensa maaliin asti. Vermon avoimessa tammalähdössä Carmela (4) kamppaili keulasta kovan avauksen jälkeen mainiosti kolmanneksi. Kajaanin 76:ssa edelle jäi vain johtopaikalta 21,5-vauhtia lopettanut huippukuntoinen Koskelan Akseli. Vaikka Carmela osaa avata oikein räväskästi, niin johtoon voi olla vaikea päästä. Seppo Suurosen mielestä tammalle käy kaikenlaiset reissut, eikä edes paikka johtavan rinnalla ole este pärjäämiselle.

Yllättäjäehdokas Turon Linda(9) voi saada paikan johtavan takaa, josta nousukuntoiselta vaikuttava tamma saattaisi seurailla mitaleille.

Juoksunkulku arvaus. Vaikka eturivissä on useampi terävä avaaja, niin tiukasti autoa seuraavasta Akaasiasta (6) voi olla alussa mahdoton päästä ohi. Tamma menee hyvin keulasta, joten asemista pidetään kiinni. Mian Mari (3), Carmela (4) ja Ainon Ilo (6) ovat myös hyvin mukana lähtökiihdytyksessä. Joku näistä saattaa jäädä toiselle ilman vetoapua. Turon Linda (9) imeytyy mahdollisuuksien mukaan keulahevosen taakse. Tammakatraasta ensimmäisenä kiriin lähtevää on ennalta aika hankala arvata.
 
A: 1,4    B: 9,10,2,7,3,5    C: 6,8,11                        


T4-systeemit

Pieni: 6 (3,1)    4,10,1,9 (5,7)    2,4,10 (1,2)    1,4 (9,10)    = 24 riviä
Suuri: 6,3 (1,5)    4,10,1,9, 5,7,8,3,2,6,11 (11,13)     2,4,10,7,3,1,6 (1,2)     1,4 (9,10)     = 308 riviä
                    
Troikka-2 /LÄHTÖ 9
 Varmin kolmen sakkiin Tasaisessa koitoksessa en löytänyt tehtävään mielekästä hevosta.

Yllättäjäehdokas Sunlit Carmela (4) teki Oulussa pitkältä tauolta ahtaassa paikassa tulleen alkulaukan jälkeen lupaavan esityksen. Terävästi avaava tamma voi saada kivalta lähtöpaikalta mukavan reissun kärjen läheltä, jolloin mitalisijalle voi olla mahdollisuuksia.

Arvoitus Kovat ennätykset kolmivuotiaana Ruotsissa mennyt Ingrosso (10) pystyy varmaan parempaan kuin mitä kaksi Suomen starttia antavat ymmärtää. Ranskalaisuus näky ulkonäössä ja myös ravissa, minkä kanssa ruunalla on ollut valmentajan mukaan ongelmia.

Juoksunkulku Papa Gallon (5) saattaa olla alussa nopein, mutta myös Burning Flight (2) ja Queensland (3) osaavat avata hyvin, eikä Sunlit Carmelakaan (4) jää välttämättä alussa muiden jalkoihin. On hieman tietää kuka voittaa kiihdytyskisan ja kuka haluaa ajaa keulasta. Kakkosrata on Mister Beanille (2) varmaan edullisin lähtöpaikka, kun ruuna ei ole niitä nopeimpia starttareita. Emanuel Web (12) osaa pitkän loppuvedon, ja ruuna voidaankin nähdä kirivaiheessa ensimmäisenä ulkoradoilla. Lucas Granilla (9) ja Mister Beanillä (2) lähdetään reissuun vasta viimeisellä takasuoralla.

A: 9,1,2,12,5,4,10    B: 3,8,7    C: 6,1            

Muut lähdöt
 

 • 1. 13. Ventta - 3. Mikimani - 12. Karman Jaromir - 9. Fliisutar - 10. Kapriisi - 5.Aparis - 4. Tupsahti - 8. Virkkutar - 5.Aparis (11. Jossais - 1. Erehys ­- 2 Rojaali)
   
 • 2. 7. Midnight Rumba - 6. Callela Dreamteam - 5. Blanket Slipper -8. Lucky Moose - 4. Rainbow Chloe - 1. Moon Eagle - 3. Cool Cherry - 9. Cankus Tindra - 12. Cradled In Love (14. Son's Line -10. Boxing Heartbeat - 13. Sweet Cherry)
   
 • 3. 10. Atupem - 9. Perfect Reverie - 4. Lilla Robert - 3. Carmalt Mustang - 2. Donyone Gran (8. Florence Web)
   
 • 8. 10. Driller Man - 6. Lightsonlightsoff - 4. Aragorn Hoss - 2. Haras Du Pin - 1. Freddie Ale (5. Prin Holtz - 9. Callela Colibri)
   
 • 10. 15. Pimun Pimu - 14. Herra Hurmuri - 12. Valtori - 1. Helon Roosa - 13. Rankkari - 4. Sepän Osuma - 5 . Vähhee Vailla (7. Ruhvanan Urho - 2. Päällykäinen)

     
 (A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)
 Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

Ravikeskuksen tilat kaikkien käyttöön
Pohjoisen raviradat

Tapahtumakalenteri

Edellinen
Heinäkuu 2017
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Seuraava
RavitRavit   Muut tapahtumatMuut tapahtumat

Katso video

Video

Sponsorit

© Keskisen ravikeskus 2017