Raviradan hiittivalot ovat päällä talviaikaan keskiviikkoisin klo 16 – 20!
Malja-viikonloppu

Ravit 27.8.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja
LÄHTÖ 2
Antti Isomaa, Oralunastus (8) oli Kaustisella niin epävarma, etten uskaltanut sitä lopussa ajaa. Voimia jäi aika hirveästi käyttämättä. Esitys ja aika olivat hyviä. Viime kerralla tekemäänsä tulosta ori voi pystyä parantamaan, ja sijoittua tässäkin kolmen joukkoon.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kun Oralunastus on hyvällä mallilla, niin silloin on aika sama mitä rataa se juoksee.

Varustemuutokset: Viime kerran epävarmuuden takia varusteisiin kokeillaan tehdä muutoksia.

LÄHTÖ 3
Santtu Raitala, Aavan Sisu (5) teki viimeksi hyvä juoksun. Rupesin lopussa hieman ahnehtimaan, kun kakkossijaan tuntui olevan mahdollisuuksia. Tuo oli hevoselle liikaa, ja laukka tuli. Hyvässä kunnossa olevalla koko ajan petraavalla Aavan Sisulla on ihan mukavasti vauhtiakin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Aavan Sisulle tuntuu sopivan vähän kaikenlaiset juoksut.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Miika Tenhunen, Bad Boy Pressiltä (2) puuttuu kesällä hieman pätkää. Kajaanissakin ruuna tuli juosten maaliin, mutta ei vain pysynyt kovassa lopetuksessa nopeampien mukana. Voltista Bad Boy Pressillä on aika iso vaara laukata, mutta onneksi se on yleensä antanut hypyn hyvin alas. Pitkä matka sopii, ja onnistuneella juoksulla jonkinlaiseen pärjäämiseen on saumoja.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Bad Boy Pressille käy vähän kaikenlaiset muut reissut, mutta paikkaa johtavan rinnalla kannattaa välttää. Tasaisen reipas tempo, tai vaikka jossain kohtaa ylikova välituhat olisi ruunalle etu, kun se ei ole ollut yleensä maalissa väsynyt.

Varustemuutokset: Kengät saatetaan riisua pois.

Arto Laurukainen, Wille Caramell (8) teki hyvän esityksen Härmän pitkällä matkalla. Jos hevonen jatkaa samanlainen, niin sen pitäisi pystyä tässäkin pärjäämään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Wille Caramell avaa voltista asiallisesti, joten paikka olisi saanut olla vapaa. Tilaisuuden tullen ajetaan taas eteenpäin. Tasaisen reipas vauhti on tälle sopivinta.

Varustemuutokset: Samoilla varusteilla yhä mennään.

Hannu Hietanen, Proud Leader (13) teki Härmässä tauolta ihan asiallinen esityksen, vaikka lopusta vielä hieman puuttui. Toivotaan, että hevonen parantaa nyt startti alla.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Samantapaista selkäjuoksua kuin viimeksi edellään tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Petri Klemola, Molemmat Rovaniemen 76-raveissa juosseet tallimme hevoset osoittautuivat jälkeen päin sairaiksi. Myös Proud Leaderin (13) veriarvoissa oli pikkuisen sanomista. Hieman epävarmoin miettein tuon takia tähän kisaan tullaan. Härmässä esitys oli tauko huomioiden hyvä. Hevonen teki tuossa kisassa sen mitä pystyi, ja oli maalissa väsynyt. Startin Proud Leader otti hyvin. Perjantain ajetussa treenissä kaikki oli ok. Olisi mukava jos hevonen parantaisi viime kerrasta. Toivotaan, ettei mitään yllättävää enää satu ja Proud Leader on sunnuntaina terve, jotta voimme olla kisassa mukana.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Olisi hyvä, jos Proud Leader saisi samanlaisen hyvän reissun kuin viimeksi Härmässä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Marko Taittonen, Lumi-Leijalla (4) on ollut veriarvojen kanssa ongelmia. Kyvykkäänoloinen, koko ajan hyvin treenannut tamma on jatkanut kotona samalla tavalla. Tämän vuoden kahdessa startissaan hevonen ei ole kuitenkaan kyennyt läheskään harjoitusotteita vastaaviin suorituksiin. Kokeillaan nyt ajaa, ja katsotaan mitä tapahtuu

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lumi-Leija pääsee auton takaa aika terävästi liikkeelle. Katsotaan sitten tilanteen mukaan, miten juoksu lähtee menemään.

Varustemuutokset: Ei suuria muutoksia varusteisiin.

Santtu Raitala, Keväällä ajamani startin perusteella positiivisen kuvan itsestään jättäneellä Lumi-Leijalla (4) tuntuisi olevan kapasiteettia, mutta tamma ei ymmärrä vielä kilpailla.

Timo Mäkäräinen, Tellun Visu (5) on ollut lapsellinen. Nyt kuitenkin näyttää, että hevonen on alkanut ottaa homman tosissaan, kun se oli Kuopiossa väsynyt maalissa. Vieremän ensimmäiseen kurviin tulleen laukan syynä oli vähän ahtaasti eteen tullut vastustaja. Kehittyvän oloinen Tellun Visu pystynee parantamaan ennätystään sekunnin verran.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kevään Jyväskylän autokisan harjoituslähdössä Tellun Visu avasi eturivistä aika terävästi. Itse startissa lähtöpaikka oli takarivissä, eikä ruuna sieltä päässyt ollenkaan samalla lailla liikkeelle. Tellun Visu on ollut vielä keulapaikalta hieman hölmö. Se katselee sieltä kaikkea mahdollista, ojanvarret mukaan lukien. Selkäjuoksu tai paikka toisella ilman vetoapua olisi ehkä parempi juoksuasema. Toisaalta hevonen on mennyt henkisesti eteenpäin, joten johtopaikkakin saattaisi jo käydä.

Varustemuutokset: Peitsivaaran takia Tellun Visulla käytettiin edessä hokkeja ja raskaista kenkiä. Tuolla balanssilla se löi kainaloihinsa. Kuopiosta hokit jätettiin pois, ja etupään kengitystä kevennettiin. Vauhtia tuli heti lisää. Samoilla varusteilla kuin viimeksi tässäkin ajetaan.

Antti Isomaa, Kun pitkään vaivanneesta kavio-ongelmasta päästi eroon on Tähtitutu (6) ollut nyt ihan mainiossa tällissä. Vaikka tamma teki Härmässä hyvän esityksen, niin vielä tuossa kohtaa se onnahti hienoisesti maaliin tullessaan. Pitkä starttiväli on jonkinlainen miinus, mutta uskoisin Tähtitutun pystyvän kuitenkin samaan aikaan kuin viimeksi. Voltistakin tämä olisi saattanut lähteä aika liukkaasti matkaan, mutta laukan vaaran takia sitä ei ole vielä uskaltanut alussa päästää. Tähtitutu ei ole ollut ennen auton takana, ja harjoituslähdössä saatetaan käydä

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tähtitutu pystyy tekemään omaa juoksua, joten sillä voi ajaa myös takapareista.

Varustemuutokset: Kotona terävänä oleva Tähtitutu on ollut starttitilanteessa laiska, ja avattavia korvasysteemejä saatetaan kokeilla. Takakengät voidaan jättää pois, mutta tuosta ei ole hevoselle kovin suurta etua.

Jukka-Pekka Niskanen, Sipin Onni (7) on nousemassa hyvään kuntoon. Vaikka ikää on jo tämän verran, niin hieman arka hevonen katselee startin aikana vähän liikaa ympärilleen, ja laukkaa tuon takia. Onnistuessaan Sipin Onni ei ole ihan ulkoa kamppailusta.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Minulla ei ole oikein käsitystä siitä, miten Sipin Onni toimii auton takaa, joten harjoituslähtö otetaan. Ravilla meno on tälle tärkeintä.

Antti Isomaa, Kyvykäs Victory (9) on tulevaisuuden hevosia. Ihan omalla tasollaan se ei ole suorittanut, ja yksi pikku vaihde tuntuu puutuvan. Ori lähtee monesti hieman onnahdellen matkaan, mutta mitään vikaa ei ole löydetty. Muuten ravivarmalla hevosella on voltista laukan vaara alkuun. Terävänä kotona ollut Victory pystyy tässäkin varmuudellaan pärjäämään. Osallistuminen ei vielä näin perjantaina täysin varmaa.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Alussa haetaan selkiä eteen ja sitten lopussa lähdetään ulkoradoille.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Hannu Hietanen, Svengillä (11) ajamamassani ekastartissa Härmässä hyvin matkaan päässyt mainion esityksen tehnyt tamma ravasi varmasti. Takarivi on tälle parempi paikka kuin eturivi. Jos Svengi jatkaa samanlaisena kuin viimeksi, niin sen pitäisi jonkin aikaa sarjoissaan pärjätä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Jaksavanoloisella Svengillä ajettaneen taas jo varhain eteenpäin.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Hannu Hietanen, Mukavia esityksiä tehnyt Florence Web (1) on mennyt koko ajan eteenpäin. Odotan tamman pärjäävän hyvältä lähtöpaikaltaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Florence Web lähtee hyvin voltista. Kisaa tällä ei ole koskaan ajettu keulasta. En osaa pelätä, etteikö sellainen juoksu sopisi, ja etupuolelta kokeillaan ajaa.

Varustemuutokset: Tällä on ollut joskus etukengät pois, mutta tässä Florence Web juoksee todennäköisimmin kevyet alumiinit alla.

Miika Tenhunen, Hyvänä ollessaan Buck Fever (4) on ihan oikea hevonen. Se oli kahteen viimeiseen sairas. Vaikka luulimme, että ruuna olisi ollut Kuopioon terve, niin ilmat loppuivat viimeisellä puolikkaalla täysin. Buck Feverin annettiin tuon jälkeen parantua kunnolla. Yhdet harjoitusravit on ennen tätä kisaa ajettu. Muuta reippaampaa ei ole menty, eikä hevonen ole vielä aivan täydessä tällissä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Buck Fever lähtee kovaa voltissa, mutta vielä tällä kertaa tavoitellaan nättiä selkäreissua.

Varustemuutokset: Kengät jalassa ja muutenkin perusvarusteilla aloitetaan.

Jukka-Pekka Niskanen, Justine's Pride (16) ei ole esittänyt niin kovia otteita, että näin vaikeista asemista rahaa korkeammalle olisi varmaankaan mahdollista nousta.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Nättiä reissu hevoselle yritetään antaa.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Jukka-Pekka Niskanen, Decamerone (2) veti Oulussa takaa ilmaa sisäänsä. Maha oli sekaisin, mutta tutkimuksista huolimatta syytä siihen ei löydetty. Tuon startin jälkeen samaa ongelmaa ei ole ennä ilmennyt. Alkuviikosta tehdyllä rataharjoituksessa ruuna tuntui oikeinkin hyvältä, ja varmaan paremmalta kuin kertaakaan tälle vuodelle. Rauhallisen hevosen ravi käytti hyvin. Voitosta tuon treenin perusteella lähdetään ottelemaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Samalla tyylillä kuin aiemminkin on tarkoitus ajaa. Isot liikkeet omaavan Decameronen annetaan lähteä omaa vauhtiaan matkaa. Keulapaikka mielessä kuitenkin ajoissa eteenpäin suunnataan. Reipas matkavauhti on Decameronelle mieleen.

Varustemuutokset: Etukengät jäänevät vielä alle, vaikka niiden poisottamisesta olisi hyötyä.

Jani Hartikainen, Erehdyin Kuopiossa pitämään keulassa juossutta Euphoriaa (3) loppumatkasta liikaa, kun en halunnut antaa takanamme matkanneelle vaarallisena pitämälleni vastustajalle liian aikaisin kiritilaa. Olisi pitänyt ajaa ajoissa pois alta. Hieman tasavauhtinen ruuna ei spurttaa kymppiä . Se ei pystynyt vastamaan, kun takaa kirittiin kovaa. Hevonen tuli kuitenkin voimissaan ja rehdisti maalin asti. Kunnossa jatkava Euphoria kohtaa tässä aiempaa kovemmat vastustajat, ja katsotaan sitten lopussa kuinka korkealle se tässä riittää.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Asiallisesti auton takaa avaavalla Euphorialla on taas satsattava jonkin verran alkuun, jottemme jää ulos roikkumaan. Tilanteen mukaan sitten ajetaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Santtu Raitala, Daiquiri Web (6) oli varmaan viimeksi samanveroinen kuin edellisissä starteissaan. Juoksupaikka oli kaukana kärjestä, ja kirissä törmäsimme liikenneruuhkiin. Onnistuneella juoksulla ruuna pystyy olemaan tässä totohevosia.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Daiquiri Web lähtee aikaa liukkaasti. Ajotaktiikka pitää katsoa sitten vähän tilanteen mukaan. Sillä on esimerkiksi merkitystä, kuinka paljon johtoon pääsyn eteen hevonen joutuu tekemään töitä.

Varustemuutokset: E ilmeisesti tule.

Ilkka Hoffren, Jo jonkin aikaa kunnossa ollut Reverie (7) teki Mikkelissäkin hyvän esityksen. Kajaanissa tamma sai sopivan juoksun ja kiri lopussa ykköseksi.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tarkan juoksun tarvitseva Reverie ei pysty tekemään kovin pitkää kiriä. Jos tamma pääsee luovimaan sopivasti selissä, niin sellaisen reissun perästä siltä löytyy lyhyt terävä spurtti loppuun. Reverielle käy kovakin matkavauhti.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 8
Hannu Hietanen, Koko ajan on tiedetty, että Vianolla (4) on hyvin kyytejä. Kengitystä on päästy keventämään, ja esitys oli viimeksi tosi hyvä. Pieni paalu helpottaa hieman ravilla matkaan pääsemistä, vaikka voltista lähteminen ei ole tälle nytkään aivan helppoa. Painoa pitää laittaa nyt alle enemmän, mikä vie jonkin vauhdeista. Nopealle hevoselle maili on parempi, mutta myös täysimatka sopii Vianolle.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Jos Viano pääsee ravilla matkalla, niin matkalla se ei ole enää niin paha laukkaamaan. Selkäreissulla olisi tälle parempi, mutta tilanteen mukaan ajetaan.

Varustemuutokset: Putsit laitetaan jalkoihin lisäpainoksi.

Antti Isomaa, Mainiossa kunnossa jo jonkin aikaa ollut Almus (5) on jullitellut starteissaan. Kotona treeneissä tosi hyvän tuntuisena ollut ori voisi pystyä tässä 27-28 aikaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Parhaitten vapaalta radalta mennyt Almus ei ole kovin nopea startista.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Ari Pekkola, Viimeksi hyvän esityksen tehneellä Dancer's Flamella (1) on tähän kisaan hieman pitkähkö väli, kun sopivia sarjoja ei ole ollut tarjolla. Omien työkiireitteni takia en ole ehtinyt ajaa hevosta ihan normaalisti, ja ruunan vireystila on etukäteen pieni arvoitus. Ainakin rahasijaan pitäisi olla mahdollisuuksia. Minua tyydyttäisi, jos Dancer's Flame tekee tässä hyvän ja rehdin esityksen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Dancer's Flame pääsee ihan mukavasti liikkeelle, mutta mikään starttiraketti se ei ole. Hevonen on tehnyt tasaisen mukavia juoksuja sekä keulasta selästä. Vähän kilpailleella ruunalla ei ole vielä koskaan ajettu kuoleman paikalta.

Varustemuutokset: Samalla kengityksellä ja kärryillä jatketaan.

Aleksi Kytölä, Tyrillon (4) pääsi Kuopiossa jo ravia matkaan, mutta jäi kuoleman paikalle. Ohjastaja oli jälkeenpäin sitä mieltä, että kovempi matkavauhti olisi ollut hevoselle parempi. Uskoisin, että Tyrillon parantaa, jolloin sillä pitäisi olla kaikki saumat totoon.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Vaikka Tyrillon on enemmän riskin kuin nopean oloinen, niin toivotaan, ettei se jää taas johtavan rinnalle. Kuopiossa takaisin otetussa keulat ottanut ori pääsee voltista hyvin liikkeelle.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Santtu Raitala, Hyvässä kunnossa kilpaileva Pegasus Bolt (8) oli viimeksi mukana tätä kovemmassa seurassa. Ravilla matkaan päästessään ja juoksun onnistuessa pärjääminen on mahdollista.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Monenlaiset juoksut käyvät Pegasus Boltille, kun se jaksaa tehdä omaakin juoksuaan.

LÄHTÖ 10

Hannu Hietanen, Cubus (1) on ihan juoksijan tuntuinen varsa, ja mainiolta paikalta lähtevää hyvää avaajaa pitää odottaa heti totosijalle.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Jos askeleet sattuu lankulle, niin keulasta kokeiltaneen ajaa.

Varustemuutokset: Perusvarusteilla jatketaan.

Antti Isomaa, Manifican (5) ei ole onnistunut vielä starteissaan. Kajaanissa lähtöä uusittiin. Hyväksytyllä se avasi peitsillä ja jäi muista paljon. Tamma otti vielä porukan kiinni. Menin maalisuoralla turhaan pyytämään hevoselta lisää vauhtia, ja laukka tuli. Esitys oli ihan hyvä ja paljon parempi edellisellä kerralla. Rahasijaa lähdetään tavoittelemaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Huonolle kaarrejuoksijalle Ylivieskan tiukka viimeinen kurvi on ollut harjoituksissakin vaikea, Pyritään ajamaan sisärataa pitkin ja vasta loppusuoralla kokeillaan mihin hevonen pystyy nousemaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Taittonen, Stoneisle Obrigadolla (11) oli keväällä jotain tautia. Tamma on tuntunut nyt kotona treeneissä hyvältä. Kovempaa ajoa puuttuu, ja pärjäämistä on tuon takia vaikea lähteä lupailemaan tuntunut. Katsotaan nyt mikä hevonen Stoneisle Obrigado tällä hetkellä on.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvä ehjä juoksu on vielä tässä pääasia.

Varustemuutokset: Perusvarusteilla jatketaan.

T4-vihje

T4:n ja troikan kohdelähdöt ajetaan aika matalina sarjoina. Noihin kaikkiin lähtöihin on selvä (selviä) suosikkeja, mutta myös melko isoihinkin yllätyksiin on mahdollisuuksia.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Varmaehdokas Vahvalla esityksellä Ylivieskassa voittanut Wille Caramell (8) todisti viimeksi olevansa mainio pitkän matkan menijä. Eturivistä johtoon pääsemiseen olisi ollut hyvät saumat, mikä olisi selkeyttänyt tehtävää. Vähän kaikenlaiset juoksupaikat ovat kuitenkin käyneet ruunalle. Ruuna ei ole vähään aikaa sortunut menemään peitsiä, mikä pilasi juoksuja jossain vaiheessa kautta.

Yllättäjäehdokas Useampaan kertaa on nähty, että pitkä sopii tämän kauden kaikki ykköset montesta ottaneelle Hamis Fameraiserille (1). Nätti sisäratareissu lähellä kärkeä on mannaa 3100 m. Sellaiseen ykköseltä starttaavalla ruunalla pitäisi olla tässä mahdollisuudet, ja voittoon kärryt perässäkin voisi olla pikku saumat.

Arvoitus Derbykarsintansa aikoinaan voittaneen Proud Leaderin (13) uraa ovat ongelmat haitanneet pahoin. Tauko huomioiden suoritus Härmän 3100 m matkalla oli aika hyvä. Vielä tuossa kisassa se ei helpommasta reissusta huolimatta pärjännyt Wille Caramellille. Rovaniemen 76:ssa juosseet kaksi tallin hevosta osoittautuivat jälkeenpäin sairaiksi. Vaikka perjantain treenit sujuivat hyvin, ei Petri Klemola voinut olla täysin varma orin terveydentilasta.

Juoksunkulku arvaus Keulapaikasta on etua myös 3100 m. Jompikumpi voltista terhakasti käynnistyvistä Snowline Cherry (5) ja Bumblebee Laday (7) ottanee alussa johtopaikan haltuunsa. Pitkä matka ei ole kummankaan leipälaji, joten sopiva veturi kelvannee eteen. Cankus Thunderball (3) ei ole ollut voltista erityisen terävä avaaja. Jos se olisi alkuvuoden iskussa, niin johtoon saatettaisiin ekapuolikkaalla yrittää. Wille Caramellillä (8) on ajettu usein jo varhain eteenpäin. Lähtöpaikka on harmittavasti suljettu, mutta tilaisuuden tullen kärkipaikalle saatetaan nytkin ajoissa pyrkiä. Reilu kuukausi sitten Oulussa hyvin suorittanut The Jackpot (11) on pärjännyt joskus tälläkin matkalla, Tuo on edellyttänyt nättiä selkäreissun kärjen tuntumassa, joten hirveitä alkumatkan revittelyitä tuskin lähdetään yrittämään.

A: 8,13    B: 1,2,11    C: 6,3,10,14,5,9,7,12,15,4                        
    
T4-2 / LÄHTÖ 5
Varmaehdokkaat Svengi (11) on voittanut kaikki kolme laukatonta starttiaan (Kt 30.10 vain pieni haparointi ekakaarteeseen mentäessä), Muissa 11 kisassa on sitten jossain kohtaa tullut ratkaiseva laukka tai laukkoja. Vauhdikkaalla ja jaksavalla tammalla ei tarvitse odotella selkiä eteen. Asiallisilla otteilla uransa aloittanut Victory (9) on varmuudellaan kisan potentiaalisimpia pärjääjiä. Lähtöpaikka kahden hitaahkon avaajan takana saattaa kuitenkin hieman hankaloittaa hommaa.

Yksi monista mahdollista yllättäjäehdokkaista voisi olla mainioon kuntoon noussut Sipin Onni (7), jos vain koko matka sujuisi ravilla.

Arvoitus Alkuun viime vuonna mainiosti menneen Lumi-Leijan (4) loppukausi ei ollut läheskään samanveroinen, eikä tämän kevään kaksi esitystäkään vakuuttaneet. Myös valmentaja Marko Taittoselle on ennalta aika iso kysymysmerkki suorittaako kyvykäs, koko vuoden hyvin treenannut tamma kisatilanteessa omalla tasollaan.

Juoksunkulku arvaus Juoksunkululla ei ole yleensä kovin suurta merkitystä näin matalassa kylmäveristen koitoksessa. Ravilla meno on usein huomattavasti kriittisempi tekijä. Osalla osanottajista tämä on uran ensimmäinen ryhmäkisa. Muutkaan eivät ole kovin montaa kertaa startanneet auton takaa, joten lähtönopeudet ovat aika täydellisesti toisen käden, eli hevosten taustavoimilta saatujen tietojen varassa. Mahdollinen harjoituslähtö saattaisi tarjota informaatiota asiaan. Marko Taittonen uskoi Lumi-Leijan (4) avaavan terävästi. Ajotaktiikkaa hän ei lähtenyt tarkemmin arvuuttelemaan. Tellun Visu (5) oli lähtenyt kevään Jyväskylän startin autolähdön harjoituksessa eturivistä kovaa. Timo Mäkäräisen kokemuksen mukaan keulapaikka ei ole ollut oriille ihan paras juoksuasema. Täysin hän ei kuitenkaan sulkenut mahdollisuutta sellaisenkaan reissuun, kun Tellun Visun käytöksessä on viime aikoina ollut havaittavissa aikuistumisen merkkejä. Vahvalla Svengillä (11) ei jäätäne kovin kauaksi aikaa takapareihin venymään, vaan päästellään jo varhaisessa vaiheessa eteenpäin. Ensin johtavan rinnalle, ja siitä mahdollisesti keulaan.

A: 11,9    B: 6,5,4,7, 3,10    C: 12,8,1,2                
        
        
T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Varmaehdokas Florence Web (1) on tehnyt viime starteissaan asiallisia suorituksia. Edulliselta lähtöpaikaltaan jouhevasti voltista käynnistyvä tamma ottelee tiukasti voitosta.

Yllättäjäehdokkaan Vastus vaikuttaa aika tiukalta, mutta jos kisassa pidettäisiin tasaisen reipasta tempoa, niin edullisista alkuasemistaan starttaava, jo pitkään mukavia esityksiä tehnyt Steam Arthur (3) voisi olla lopussa kamppailussa mukana.

Juoksunkulku arvaus Jouhevasti matkaan pääsevällä Florence Webillä (1) ei ole koskaan ajettu kisaa keulasta, mutta sellaisen juoksun mahdollisuuteen on nyt iso vaara. Uransa ainoassa voitossa Florence Web painui johtoon viimeisen puolikkaan aikana ja vastasi siitä sitkeästi ohitusta yrittäville. Myös Buck Fever (4) avaa liukkaasti. Kevään starttien perusteella keulajuoksu kävisi Buck Feverille mainiosti. Miika Tenhusen mukaan ruuna ei ole heti tauolta ihan täydessä tällissä, ja nätti selkäreissu on tähtäimessä. Takamatkan osanottajista joku on pakotettu lähtemään ensimmäisenä ulkoradoille. Tuo tehtävä langennee toiselle kovista tammoista Last Finn (13) tai Dear Josie (14).

A: 1    B: 14,13,3,4,15    C: 9,10,12,5,7,6,11    D: 1,16

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1
Varmaehdokas, Päästäkseen keulaan Kajaanissa Decamerone (2) joutui tekemään aika tavalla töitä. Se näkyi sitten pitkällä loppusuoralla, ja ruuna tipahti kolmanneksi. Kakkosradalta juoksu voi luontua selvästi mukavammin. Alkuviikosta ratatreeneissä Jukka-Pekka Niskasen mielestä kauden parhaita otteita esittänyt ruuna voi olla tässä vaikeakin voitettava.

Yllättäjäehdokas Parhaimmillaan hyviä kirejä tehnyt asiallisessa kunnossa oleva Daiquiri Web (6) voi saada paikan johtavan takaa, josta ykkössijakaan ei ole ihan mahdottomuus.

Juoksunkulku arvaus. Sähäkästi avaava Daiquiri Web (6) ottanee alussa johtopaikan haltuunsa. Noista asemista hevonen ei ole kamppailut lopussa ihan tosissaan, joten sopiva vetojuhta kelvannee eteen. Tornion tapaan se voisi olla Decamerone (2). Jukka-Pekka Niskanen ottanee taas alun hieman rauhallisesti, ja ajaa sitten keulapaikka mielessä tasaisesti eteenpäin. Sinne päästessään asemista pidetään sinnikkäästi kiinni. Glamour Check (1) on asiallinen avaaja, mutta ei ehkä ensimetreillä kuitenkaan niin nopea, että kykenisi ykkösradalta pitämään kaikkia ulkopuolellaan. Sisältä pyrittäneen mahdollisimman aikaisin pois. Johtavan rinnalta tässä kisassa ei voi kovin monella voi ajaa, mutta vahvalle tammalle tuo paikka ei ollut ongelma. Jani Hartikainen uskoi Euphorian (3) lähtevän auton takaa aika terävästi matkaan. Hän aikoi satsata alkuun, jottei hevonen jäisi ulkoradoille roikkumaan. Ajotaktiikka määräytyy siiten tilanteen mukaan. Laukan pelossa Snowline Acella (4) ei ole viime aikoina uskallettu satsata starttiin. Loppukirivoitot viimeisissään ottaneilla Arthurella (5) ja Reveriellä (7) jätettäneen voimat loppupuolikkaalle.
 
A: 2    B: 1,7,6,5,3    C: 4,12,11,10,8,9                                

T4-systeemit

Pieni: 8,13 (1,2)    11,9,6,5,4 (7,3)    1 (14,13)    2 (1,7)    = 10 riviä
Suuri: 8,15,1,2,11 (6,3)     11,9,6,5,4,7, 3,10 (12,8)    1,14,13,3,4,15 (9,10)     2 (1,7)     = 270 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
 Tyrkyllä kolmen sakkiin Troikka pelataan matalaan lämminveristen 15 osanottajan tasaisen oloiseen koitokseen. Mikään kisassa ei tunnu ennalta kovin varmalta, ja suuren kertoimen mahdollisuus leijuu ilmassa. Kuopion perusteella (takaisin otetussa lähtöyrityksessä keulat) Tyrillon (4) avaa voltista aika liukkaasti. Viimeksi ohjastuksesta vastanneen Henry Bollströmin mukaan matkavauhti oli tuossa kisassa hevoselle hieman liian verkkainen. Jos keulaan pääsy onnistuu, niin kovempaa tempoa pidettäneen yllä, mikä tehdä voi ohitusyrityksistä aika vaikeita.

Yllättäjäehdokkaat Kisassa tasoerot ovat ennalta pieniä. Ravilla meneminen, päivän vire ja juoksun kulku saattaa nostaa esiin tässä jonkun ennalta vaikeasti arvattavan mitaleille.

Arvoitus Vajaa kuukausi sitten Dancer's Flamen (1) juoksu takamatkalta sujui sisäratoja pitkin mainiosti, ja asiallinen 300 m kiri siivitti sen ykköseksi. Tähän kisaan ruunalla on aika pitkä starttiväli. Valmentajan työkiireiden takia harjoittelu ei ole ollut aivan normaalia, joten hevosen vireyden taso on etukäteen jonkinasteinen kysymysmerkki.

Juoksunkulku Lähtönopeutta, sitä minkälainen reissu kullekin käy tai on kullekin sopivin on tällaiseen kisaan vaikea alkaa arvailemaan. Dancer's Flame (1), Boxin Elli (2), Tyrillon (4) ja Comet Alley (7) ovat yleensä päässeet asiallisesti matkaan. Saattaa olla, että keulat haltuunsa saanut haluaa asemistaan kiinni. Kisassa ei taida olla mukana yhtään varsinaista kirijyrää, joten ennalta on hankala aavistaa, kuka suuntaa ensimmäisenä reissuun.

A: 4,1,8,7,2,9    B: 11,6,14,10,16,13,15,3,5                

Muut lähdöt
 

 • 1. 4. Walk a Mile - 4. Prototype - 1. Pershing Bi* - 10. Classical Winner - 3. Gant Cobra - 6. Ariel Hope (11. Liquorice Pipe)
   
 • 2. 1. Eliten - 8. Oralunastus - 3. Helmen Liisa- 11. Pausteri
   
 • 3. 5. Aavan Sisu - 7. Koskelan Helemi - 11. Lumi-Kukka - 2. Päällykäinen - 6. Aparis - 9. Hymyn Häivä (3. Mandan Mainio)
   
 • 8. 4. Viano - 8. Pauskeri - 1. Mopo Lily - 5. Almus (3. Myrsky Tuuli)
   
 • 10. 9. Adrianne - 1. Cubus - 3. Calder Amour - 2. Timo Frontline - 13. Elastic Captor - 5. Magifigan (11. Stoneisle Obrigado - 7. Cankus Tindra)

     
 (A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)
 Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

Ravikeskuksen tilat kaikkien käyttöön
Pohjoisen raviradat

Tapahtumakalenteri

Edellinen
Syyskuu 2017
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Seuraava
RavitRavit   Muut tapahtumatMuut tapahtumat

Ajankohtaista

Katso video

Video

Sponsorit

© Keskisen ravikeskus 2017